Arxiu de la categoria: Experiències

Aquest bloc s’enfocarà en aportar activitats i experiències en prevenció per conèixer què poder fer concretament en prevenció.

És cert que cada lloc és un món i Arbúcies té una essència i dinàmica pròpia, però conèixer abordatges d’altres municipis o entitats, pot enriquir i inspirar a noves accions preventives al Arbúcies.

En aquest sentit també s’analitzaran des d’un punt de vista semblant a la formació que s’ha desenvolupat en el municipi, és a dir, no només explicar quelcom sinó també quines coherències i incoherències poden estar implícites.

Joves sense llar: quart món.

Malauradament trobarem cada vegada més casos de persones joves sense llar al país. A Catalunya, des del 2008 ha augmentat un 50% aquest col·lectiu. També passen eventualment per Arbúcies generant certs conflictes de convivència.

És un tema creixent de quart món, com fa temps que va advertir el germà de Sant Joan de Déu, pare Ricardo Dasi, fundador de l’alberg per sense sostres de Barcelona . Són joves en situació d’addicció, precarietat, sense sostre i amb un passat familiar que fa esgarrifar. Joves que han patit situació de desemparament, abús, desarrelament i s’han fet en la vida de carrer des de la infància, a més agreujat per l’addicció.

Continua la lectura de Joves sense llar: quart món.

Musicoteràpia per l’ansietat i la solitud

La musicoteràpia és una eina eficaç  per treballar l’ansietat i el sentiment de solitud. Aquesta és la conclusió que s’ha obtingut mitjançant un estudi clínic realitzat a Santa Coloma de Farners durant 3 anys i sobre un grup de 31 persones. Els trastorns avaluats són molt recurrents a la població de Catalunya i la forma habitual de tractar-los és amb fàrmacs que, encara que poden suavitzar-los, els acostuma a cronificar  i no resoldre’ls.

Les emocions difícils de gestionar solen ser la causa d’aquests símptomes. Tanmateix el que proposa la musicoteràpia és contactar amb aquestes emocions des d’una experiència terapèutica basada en la música, per així aprendre a canalitzar-les de forma més saludable. Continua la lectura de Musicoteràpia per l’ansietat i la solitud

Prevenció del Bullying

El bullying és el que coneixem com assetjament escolar. Es tracta d’un d’aquells fenòmens que en una altre època no es consideraven rellevants, però que actualment, després d’estudiar-ho i veure tot el que pot arribar a provocar (suïcidis, depressions, violència, consum de drogues, fracàs escolar, trastorns mentals, etc.), s’ha passat a prestar-li atenció.

Continua la lectura de Prevenció del Bullying

Recurs sobre avortament

La interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) és molt més present del que sembla. Cada any a Catalunya es fan al voltant de 22.000 avortaments (Idescat interrupció volutària de l’embaràs). Tenint en compte que el nombre de naixements per any és al voltant de 71.493 (Idescat naixements 2013), s’arriba a la conclusió de que 1 de 4 gestants és avortat.

Continua la lectura de Recurs sobre avortament