Arxiu de la categoria: Familiar

Sovint les famílies cerquen informació per abordar diferents situacions al respecte a la prevenció de l’ús de drogues i altres comportaments de risc. En aquest apartat es recolliran algunes destacades.

Guia d’intervenció per a l’addicció en videojocs

La Federación Española de Jugadores de Azar Rehabilitados (FEJAR), ha dissenyat una guia d’intervenció per a l’addicció en videojocs.

La guia explica els tipus de videojocs, l’accessibilitat, programes, diagnòstic, tractament, etc.

La guia gira al voltant del trastorn de joc, típic de la ludopatia clàssica, i les noves variants de videojocs. De vegades es donen les dues en una, com ja hem explicat en l’entrada Menors apostant online.

També es proposen alguns tests científics i valoracions clíniques en base al DSM5 (Manual de trastorns i estadístic de Salut Mental).

Guia Breve del trastorno de tratamiento por juego y videojuegos

Entrades relacionades amb el tema

Per què ens fem addictes?

El psiquiatre Gabor Mate, de Canadà, és una de les persones més referents en el treball amb les addiccions. La seva mirada polièdrica del trastorn obre perspectives que normalment s’ignoren.

A més, és capaç de reconèixer en ell les pròpies addiccions i motius biogràfics de les mateixes. Per això, és una experiència enriquidora escoltar-lo durant els 18 minuts que parla a Rio de Janeiro.

Porros i altres drogues: negar la realitat

En Jaume Funes, psicòleg, pedagog i periodista escriu un interessant article al diari ARA sobre la relació entre els adolescents i les drogues: “Porros i altres drogues: negar la realitat“.

A la fi, analitza alguns articles, plantejaments i actuacions sobre com ho hauríem d’entomar.  Molts dels quals són poc útils i molt contradictoris.

Continua la lectura de Porros i altres drogues: negar la realitat

Esperança i consum de cànnabis dels fills

En el context d’un curs online per a pares i mares amb fills consumidors de cànnabis, l’associació GASS ha editat una càpsula de vídeo parlant de l’esperança i el consum de cànnabis dels fills.

De fet, es tracta de resituar alguns conceptes que en un estat de desesperació es poden perdre de vista. A més, s’afegeixen algunes dades que s’utilitzen com referencials al servei que es dona a Arbúcies.

Súbete al árbol más alto

Enguany hem tingut el plaer de conèixer i descobrir a la Marta Doménech arran la lluita crítica contra la gestió de la Covid19. De fet, alguns dels seus articles han estat claus per a desintoxicar i desxifrar alguns aspectes importants d’aquesta estafa a escala mundial. Per exemple, destaquem “Societat hipnotitzada“.

Ara bé, la Marta té diferents vessants no menys interessants, com la de consultora de creixement personal, però no pas d’aquell tipus que s’han format només teòricament, sinó que ha hagut de passar per la pròpia cara fosca de la lluna. Així, acompanya havent aprés prèviament a sanar les seves ferides, tal i com fan en les medicines ancestrals.

En el seu propi creixement i despertar, aquesta filòloga hispànica també ha escrit llibres, com Súbete al árbol más alto” (2014) i enguany s’ha fet la tercera edició revisada (2022 Editorial El Ángel.es) . Aquesta obra respon a la necessitat de créixer, d’autoexplorar-se, de conèixer-se, a la fi d’ampliar la mirada i la perspectiva. Sobretot en aquests temps que reclamen una evolució de la humanitat cap a un rang superior de la existència.

Llegir i escoltar a la Marta estimula a mirar cap a dins, per tal de poder equilibrar el nostre interior amb l’exterior.

El consum de cànnabis dels menors vist des de l’Antropologia

Des del servei IRC&ENFOCS de l’associació GASS s’està finalitzant un curs online per a pares i mares que tenen fills/es que consumeixen cànnanbis.

Dins dels  continguts del temari s’estan fent algunes entrevistes per tal d’aportar a les famílies les valoracions d’experts en la temàtica.

Continua la lectura de El consum de cànnabis dels menors vist des de l’Antropologia