Mobile Social Congress 2019

El Mobile World Congress és la trobada mundial de les empreses que generen la indústria del mòbil a Barcelona. En definitiva representa una  reunió de la indústria global. La qual es regida per les regles del mercat que sovint no són prou ètiques. En front d’això, a Catalunya hi ha una alternativa a la conferència amb ànima social: el Mobile Social Congress 2019.

Davant de:

  • L’explotació de treballadors/es asiàtics;
  • Els abocadors gegants de mòbils (Gàmbia);
  • La contaminació;
  • La guerra pels minerals i l’explotació infantil (Coltan al Congo);
  • Les pràctiques de control social amb programes (software) que no respecten la protecció de dades;
  • Una ètica de mercat neoliberal.

Una organització anomenada SETEM denuncia i fa propostes per ajudar a conscienciar sobre les problemàtiques descrites. A la fi, es tracta de plantejar un model electrònic just. Concretament, el Mobile Social Congress es farà en les mateixes dates i l’accés a les conferències és gratuït.

Aquí teniu el vídeo de promoció:

Des de La Resclosa es poden assenyalar algunes dependències rellevants en tot aquest fenomen del mòbil, per exemple hi hauria l’addicció als Smartphones, que es pot valorar amb el següent test:

http://laresclosa.cat/?page_id=664

Però en el fons, l’addicció més destructiva té color verd. És l’addicció al diner, per la qual es cometen tot tipus d’injustícies socials al món. El diner, transformat en ídol suprem objectivitza les persones, la natura i tot el que pugui ser-li útil pel seu creixement desmesurat. Potser aquí tindríem el pal de paller que aguanta un món de futur incert i deshumanitzat.

Educar per una ambició responsable amb la limitació dels recursos i la redistribució de la riquesa es fa més necessari que mai.