Porros i altres drogues: negar la realitat

En Jaume Funes, psicòleg, pedagog i periodista escriu un interessant article al diari ARA sobre la relació entre els adolescents i les drogues: “Porros i altres drogues: negar la realitat“.

A la fi, analitza alguns articles, plantejaments i actuacions sobre com ho hauríem d’entomar.  Molts dels quals són poc útils i molt contradictoris.

Per exemple, quan es confronta la cultura i el negoci etílic o el farmacèutic (psicofàrmacs) amb el fet de fumar cànnabis, salta pels aires qualsevol indici de coherència en el sistema.

Una de les estratègies clàssiques, apunta, ha estat la de la repressió i persecució policial, per tal de calmar les pors dels adults. La qual ha avocat a tenir més delictes, més corrupció (inclosa la policial), més dificultats per establir vincles amb els adolescents i a la fi, més tràfic.

Finalment, advoca pel diàleg sobre motivacions, substància, riscos, etc., amb els adolescents, tot afegint que es requereix una regulació que allunyi les perilloses corporacions que la volen vendre: tan siguin les tabacaleres com les farmacèutiques.