Running: la gran obsessió

En aquesta ocasió us volem presentar un documental sobre l’addicció al Running o si més no l’ús o abús del propi cos. Paraules com obsessió, compulsió, no poder aturar-se, dopamina, adrenalina, endorfines, empobrir la vida, emmalaltir, perdre amistats, feina, etc, s’utilitzen en el cas del Running al mateix nivell que una droga química.

El vídeo està molt ben realitzat, amb informacions diverses i útils sobre els riscos i els processos que porten a les persones a perdre la seva salut, inclòs amb l’esport. Paral·lelament s’indiquen elements per protegir-se, evitar danys i tenir una bona experiència en el fet de córrer.

Temps ansà, a una de les sessions formatives de La Resclosa d’Arbúcies, va sorgir la proposta  que algú que hagués tingut una addicció parlés al jovent de com li havia anat. El documental és una bona metàfora sobre com tots i totes podem patir addiccions, inclòs en activitats tan normals i ben valorades com la feina, l’esport, les relacions emocionals, el poder, etc. És a dir, que sent sincers és difícil trobar algú que no hagi patit addiccions.

Per finalitzar, també es desprèn del documental una idea que ja s’ha comentat en d’altres ocasions a la Resclosa, que el tipus de vida i societat en la que vivim és quasi impossible no ser addicte a quelcom.