Marihuana i cervell: una mirada des de la psiquiatria

Des del 10 de desembre de 2013 l’Uruguai va legalitzar l’ús lliure del cànnabis mitjançant la llei 19.172. La regulació, malgrat és aperturista, té els seu límits. Per exemple no està permès l’ús a menors de 18 anys o conduir sota els seus efectes.

El consum d’una planta psicoactiva sempre té aspectes a observar, però és especialment interessant on no s’associa a la il·legalitat, ja que pot aportar una visió més real.

En un context legal es pot discernir sobre les diferents vessants no contaminades pels efectes d’una llei prohibicionista: tals com la delinqüència, l’adulteració, la violència i l’estigma que tot això comporta.

En aquesta ocasió el psiquiatra uruguaià Dr. Pablo Fielitz ajuda a aclarir algunes dades sobre el cànnabis des de la vessant salut: