Atrevir-se a sommiar!

Sovint, com a adults arbocencs i arbocenques, ja sigui en el rol de mare o pare, agent social o formatiu, ens costa deixar anar cap al desconegut a la gent jove. Els sentits de prudència i responsabilitat són del cert quelcom positiu, però també és cert que la sobreprotecció pot arribar a causar tot el contrari del que es desitjava. Es tracta de mirar-s’ho com un pèndol, és a dir, quan més es tiba cap a una banda, més força i recorregut farà cap a l’altre.

Està clar que quan hom trepitja terreny desconegut és factible l’error, l’ensopegada, el fracàs i inclòs l’accident, elements que com a mares i pares ens sol posar la pell de gallina. Tot i així, la repressió sistemàtica, no raonada i absoluta de la curiositat o de provar nous reptes, encara que ens pot donar seguretat i tranquil·litat temporals, sol tenir efectes negatius en els fills.

En el següent vídeo s’explica una mica el concepte d’espai de confort d’una forma bastant gràfica i atractiva, és a dir, que podria veure’s amb els fills i filles. Des de la Resclosa d’Arbúcies proposem que es visualitzi des del punt de vista de que la gent jove necessita sortir del seu espai de confort, però també els pares i mares, per a ajudar als fills a volar sols una mica més i millor cada dia.

Esperem que ho gaudiu en aquesta aventura d’educar.