Un dia d’aquells

Us presentem un anunci preventiu d’elaboració pròpia, el qual és útil per a treballar el tema del consum d’alcohol amb adolescents. Es tracta d’una càpsula preventiva, que té com a protagonistes dues noies parlant de l’alcohol.

El valor de la càpsula és que respon de forma àgil a qüestions importants en la prevenció del consum de risc, aportant dades sobre els límits i altres idees importants, tal com que els problemes empitjoren amb l’alcohol o que passar-se significa forçar el fetge o acabar fent coses de les que una no se sent especialment bé.

Les dades epidemiològiques indiquen que les dones estan provant més alcohol que els nois i inclòs que tenen un consum més habitual. Per això, tenir dues noies com a protagonistes del guió ajuda a visualitzar la perspectiva femenina, la qual està evolucionant d’una forma particular i diferenciada dels nois.