Pares i mares que prenen alcohol i altres drogues

El següent post té a veure amb una qüestió més quotidiana del que sembla, normalment s’associa la preocupació màxima de l’ús de drogues i alcohol als fills i filles en edat juvenil, però segons les estadístiques del Sistema d’Informació de Drogodependències (SID) de la Generalitat de Catalunya, qui pren més són els adults. I a qui se li desborda més el consum i necessita anar a un centre de tractament per primera vegada, són precisament les persones entre 30 i 45 anys.

És cert també que normalment s’inicia o es prova l’alcohol i altres drogues a l’edat juvenil, però això no és dir gaire, ja que a l’edat juvenil s’inicien a quasi tots els comportaments reservats pels adults.

Enfocar la prevenció en que no s’iniciïn els joves és una estratègia clàssica i a on es posen quasi tots els esforços. Però també s’hauria d’incidir en els adults que prenen aquestes substàncies o que tenen comportaments addictius, ja que, per una banda són un model pels joves, i per l’altre, solen estan encarregats de la criança i l’educació del joves.

Per això, presentem un material que treballa en aquest sentit, és a dir, en la relació que estableixen els pares i les mares que prenen alcohol i altres drogues amb els seus fills i filles. Esperem que us sigui útil: “8 equilibris. Pares i mares que prenen alcohol i altres drogues.