Mobile Social Congress

El món dels mòbils implica un consum en massa i, per tant, grans interessos. En aquest sentit, com a agents socials, consumidors, professorat, pares i mares, per una qüestió de modelatge sobre les noves generacions necessitem no ser consumidors passius que no es responsabilitzen de res, sinó que és important prendre consciència de totes les conseqüències d’una indústria explotada per grans corporacions multinacionals.

A la Resclosa s’ha enfocat aquest tema des dels problemes de salut, com ara la compulsivitat, l’addicció o, fins i tot, des del punt de vista del Síndrome Visual Informàtic, és a dir, alteracions i patologies de la visió provocades per l’abús de les pantalles. Però l’actitud d’alerta i d’observació no es pot limitar a aquest àmbit, sinó que ha d’anar més enllà si es vol educar en una consciència més responsable.

En aquest sentit, cada any es celebra a Barcelona, el Mobile World Congress, on totes les marques mostren les seves novetats tecnològiques, tant en hardware com en software. Paral·lelament, altres veus s’alcen cridant l’atenció sobre realitats menys estimulants i edificants que envolten la producció de mòbils. Per exemple, des dels anys 90 hi ha una guerra a la República Democràtica del Congo  pel control del Coltan, escampant molt de mal a tota la població per a que a Occident es pugui presumir de tenir alta tecnologia.

Aquestes veus, precisament a Barcelona es concentren al voltant del Mobile Social Congress, organitzat per Setem, que ha tingut l’amabilitat de cedir els seus pòsters a La Resclosa d’Arbúcies per tal de ser mostrats.

Creiem que es tracta d’un material d’alt valor pedagògic, que ens consciencia com a consumidors i sobre com hem de consumir si es tracta de fer-ho de forma sostenible, respectuosa amb els drets humans, els drets laborals, la cultura de la pau i la defensa dels drets dels infants. Educar amb aquests valors de fons dona un sentit existencial a les nostres funcions com a membres adults d’una comunitat.

Esperem que sigui del vostre gust i que feu una gran feina de conscienciació i difusió.