Impuls

Hem desenvolupat el vídeo preventiu anomenat “Impuls”. En aquesta ocasió hem creuat dades de John Hari (l’autor de Chasing the Screen sobre les drogues) i estudis neuronals de les addiccions, per a motivar a fer intents de parar el consum de cànnabis.

En aquest vídeo l’objectiu és treure pes a l’ansietat, ja que entenem que està sobrevalora i això fa que s’arreli l’addicció: inclòs intuïm que hi ha un procés d’anticipació de l’ansietat, com una por a que vingui, però que només és un altre mecanisme de la pròpia addicció.

Tanmateix, pensem que estem en una cultura i en unes vides súper hedonistes, tot ha de ser plaent i si no ho és vindrà l’ansietat i ens farà patir. L’esforç està infravalorat, com la capacitat de patir. Provem de transmetre, que hi ha exemples d’addiccions més fortes o impulsos més forts que l’acte de fumar marihuana i són controlables, tal com l’addicció a l’heroïna o reprimir la gana.

Esperem que el vídeo sigui útil per a treballar amb l’alumnat o els adults la descodificació del mecanisme de sobrevaloració de l’ansietat, ja que és important conèixer, per una banda, les pròpies potencialitats d’abordatge d’una problemàtica i, per l’altre, com funciona internament l’addicció.

Així doncs, com sostè el Dr. Jacques Mabit – fundador del centre Takiwasi pel tractament de les addiccions – només amb una major consciència de la situació ja s’activen mecanismes, inclòs inconscients, per tal de resoldre-la.