Prevenció del Bullying

El bullying és el que coneixem com assetjament escolar. Es tracta d’un d’aquells fenòmens que en una altre època no es consideraven rellevants, però que actualment, després d’estudiar-ho i veure tot el que pot arribar a provocar (suïcidis, depressions, violència, consum de drogues, fracàs escolar, trastorns mentals, etc.), s’ha passat a prestar-li atenció.

Potser a casa nostra encara estem en una fase on es descriu molt el problema, però no es sap què fer exactament. Per això, es parla molt de treballar amb l’agressor i amb la víctima amb resultats bastant incerts.

A Finlàndia, país on es cuida molt tots els detalls de l’educació, s’ha considerat que per abordar el bullying era més efectiu treballar amb el grup que envolta als altres dos. El grup representa el medi que pot protegir a la víctima i no reforçar el comportament de l’agressor amb el silenci, la tolerància o la complicitat.

En aquest sentit us presentem un article molt interessant de Maria Hidalgo sobre com abordar l’assetjament escolar:

o-BULLYING-facebook-350x300

Un pensament a “Prevenció del Bullying”

Els comentaris estan tancats.