Jutge Emilio Calatayud

En aquesta entrada volem recuperar una conferència de l’any 2011 del jutge de menors més antic d’Espanya: l’il·lustríssim D. Emilio Calatayud.

Per qui no el conegui, el jutge Calatayud ha estat pioner en sentències que cerquen la inserció del menor. No només pel benefici d’aquest, sinó de tota la comunitat.  En aquest sentit, la  seva visió es cimenta en un gran sentit comú.  El qual es bassa en una llarga praxis professional, que a la vegada no li resta humanitat, sinó que l’amplifica.

En aquesta ocasió, les seves paraules són molt inspiradores respecte a la resposta que s’ha de donar als menors en temes com la violència, l’ús de drogues, el vandalisme, la tecnologia, etc. A la vegada, sense oblidar la responsabilitat que tots plegats tenim al respecte.

La conferència va ser organitzada per l’Ajuntament de Màlaga i pel Col·legi Professional de Treball Social.