Claus per evitar que la canalla faci un ús abusiu del mòbil

El programa de ràdio “L’ofici d’educar” de Catalunya Ràdio va fer recentment un programa amb el títol d’aquesta entrada: Claus per evitar que la canalla faci un ús abusiu del mòbil.

Com a principi, sempre s’ha de cercar un ús equilibrat i moderat de la tecnologia per a evitar que limiti la qualitat de vida.

Respecte a la canalla, és recurrent la preocupació expressada pels pares en quant a un ús abusiu del mòbil. En aquest sentit, el programa aborda extensament la temàtica, sobretot des de la vessant dels límits (continguts, temps, espais, etc.) i les actituds (confiança per preguntar, etc.). Tanmateix aporta algunes estratègies, com dedicar temps per explorar el mòbil i les seves prestacions amb els infants.

Encara que avui en dia, potser els infants i els adolescents, respecte a la tecnologia, potser poden explicar als adults més d’una cosa. Es dona la realitat de que són una generació que ha nascut envoltada del que les altres generacions no. Per això mostren certes habilitats en el seu ús. Ara bé, això no vol dir que puguin discriminar bé certes trampes del món virtual.

A la fi, el més important és estar atents a la realitat dels infants i adolescents. Un comportament extrem pot significar un símptoma d’un problema més rellevant. Per això, focalitzar en el mateix el centre del problema pot ser insuficient per a millorar la situació.

Com a recomanació final es pot afirmar que el modelatge dels adults és una clau per a fer un bon ús de la tecnologia. També ho és el temps compartit en família, fent tot tipus d’activitats apart de les purament tecnològiques.

Enllaços d’interès:

Test sobre l’ús de l’smartphone.