L’abús sexual a menors

Sabem que els traumes infantils són determinants en quant a les addiccions. És recurrent el tema dels abusos sexuals a menors, en el que la persona afectada sovint prefereix viure en la turbulència de les drogues que amb la consciència del desemparament viscut.

En aquesta ocasió i per la rellevància del cas des de La Resclosa s’ha volgut fer Ressò del testimoni d’un advocat en el que moltes víctimes han dipositat les seves esperances de justícia. El testimoni és demolidor i dur, però és del tot necessari ser difós per a ajudar a prendre consciència d’un tema que té la dimensió d’epidèmia al nostre país, on la catedràtica de psicologia de la Universitat de Barcelona, Noemí Pereda, conclou que vora d’un 20% de la població ha patit abusos sexuals quan eren menors d’edat.